+358 44 757 5003

Kylning

En bra inomhusluft kännetecknas av rätt temperatur. En passlig innetemperatur (vanligtvis 21–22°C) förhindrar trötthet och sjukdomar.
I vårt urval finns högklassiga kylaggregat från Mitsubishi.

Så här fungerar luftkonditionering

En luftkonditioneringsanläggning (AC) fungerar på samma sätt som ett kylskåp. Medan kylskåpet bara kyler en avgränsad yta, kan luftkonditionering kyla till exempel hela lägenheter, butiker eller kontor. Funktionen blir liksom kylskåpet genom att utnyttja den fysikaliska lag som säger att en vätska som avdunstar tar upp värme från omgivningen.

Ett flytande kylmedel leds in i ett avdunstningssystem med lågt tryck. Det låga trycket får kylmedlet att avdunsta till en gas, som kyler anläggningens flänsar. De har stor yta och sänker temperaturen på den luft som en fläkt blåser över dem och in i rummet. En termostat stänger av anläggningen när luften inomhus är kall nog.

Sähkötyöt, ilmalämpöpumput, jäähdytys, AC, aurinkosähkö, ilmalämpöpumppu, sähköasennus, sähkökorjaus, elarbeten, luftvärmepumpar, kylning, luftvärmepump, elmontör, Lovisa, Lappträsk, Borgå, Sibbo, Loviisa, Lapinjärvi, Porvoo, Sipoo